bastiaan knuijt
bastiaan knuijtBastiaan Knuijt denkt, leeft en werkt met artistiek gevoel voor ontwerp, ondersteund door praktische expertise dankzij jarenlange ervaring in het ontwerpen en bouwen in binnen- en buitenland. Bovendien zeer goed bekend met het bouwproces en de benodigde regelgeving. Kortom, een rechterhand om uw verwachtingen en wensen te vertalen in de mogelijkheden die de ruimte biedt, zodat u tevreden en aangenaam verrast zult zijn met het uiteindelijke resultaat. Bastiaan Knuijt is een aanspreekpunt met inhoudelijke kennis van ontwerpen, bouwen, plannen, budgettering en regelgeving.

Van afspraak tot oplevering, dat is de boodschap om een kwalitatief resultaat en een geslaagd project af te ronden. De disciplines om dit te bereiken zijn aanwezig inklusief bouw- en projectmanagement, constructie en engineering kwaliteiten. Concequent werken met dezelfde mensen heeft de voorkeur, van begin tot eind. Dat brengt service, betrokkenheid en een meer optimaal expertise kwaliteit. Naar Diensten | To Services

Bastiaan Knuijt heeft oor voor u en oog voor innovaties, technieken en/of materialen. Hij is de vertrouwenspersoon die uw ruimtelijke wensen vertaalt in mogelijkheden. Hij verbindt esthetiek aan comfort. Hij let op de juiste prijs-kwaliteit verhouding. Met zijn resultaat stelt hij u niet alleen tevreden maar zal u ook aangenaam verrassen. Persoonlijk stelt hij zich als architect, ontwerper en ingenieur tot doel om voor cliënt en samenleving tot een inspirerende en blijvend duurzame omgeving te komen.

 

 

Bastiaan studeerde cum laude af aan de TU Delft. Op grond van zijn innovatieve werk werd hij door de Japanse architect Shoei Yoh uitgenodigd om zijn team in Japan te versterken. Hij werkte mee aan het onderzoek naar interactief polyvalent glas voor de NASA Spaceshuttle en ontmoette zo ook Neil Amstrong. Zijn buitenlandse avontuur werd verrijkt met werkzaamheden op het gebied van hoogbouw voor Norman Foster Associates in Hong Kong en een project in de museumwereld voor Richard Meier & Partners in New York.

De praktijk van Bastiaan Knuijt bestaat al sinds 1987. In die 30 jaar is een grote verscheidenheid aan werk voorbij gekomen en succesvol opgeleverd.

De opdrachten zijn in grote lijnen in 3 groepen in te delen:

  • bouw- en ontwerpgerelateerde opdrachten, vaak inclusief het projectmanagement
  • consultancy opdrachten, zoals toetsingen of haalbaarheidsanalyses van (potentiële) bouwlocaties
  • opdrachten op het gebied van ICT, innovatie en nieuwe technologie in combinatie met design

Onderdeel van zijn werk is ook deelname aan diverse commissies, toezicht, bestuur, advies en gastonderwijs. Commissies op het gebied van bijvoorbeeld Kunst, Welstand & Monumenten en Ruimtelijke Kwaliteit (Q-team, Consultatieteam). Onderwijs aan de Academie van Bouwkunst te Amsterdam, TU-Delft en Hogeschool van Amsterdam. Hij doet zelf ook onderzoek naar onder andere de invloed van ruimte (kleur, beweging, geluid en licht) op onder meer Alzheimer patiënten.

Bastiaan Knuijt maakt graag gebruik van archetypen uit de architectuur, natuur en economie. ‘De traditie als transitie’ is dan ook als een rode draad in zijn werk terug te lezen

Bastiaan Knuijt is oprichter en eigenaar van BASTIAAN architect & consult. Englisch | more->

Call Now Button
error: Content is protected !!