Bastiaan Knuijt architect | ontwerper | ingenieur.

bastiaan knuijt

Ruimte raakt ons gevoel. Of het nu het landschap om ons heen is, de stad waarin we werken, het huis waarin we wonen, de tafel waaraan we eten of de tuin waarin we zitten. Ruimte bepaalt onze stemming. En, emotie bepaalt onze ratio. Onze omgeving is bepalend voor ons welzijn.

Ruimte heeft meerdere functies. Ruimte is om te wonen, te werken, te winkelen en te ontspannen. En, ruimte is in te richten, en te bouwen. Ruimte is ook aan te passen, te renoveren, te restaureren of uit te breiden. Ruimte heeft het in zich om ons goed te laten voelen. Het draagt, meer dan we denken, bij aan geluk en comfort. Het draagt om die reden ook bij aan prestatie en productiviteit.

 

Bastiaan Knuijt heeft oor voor u en oog voor innovaties, technieken en/of materialen. Hij is de vertrouwenspersoon die uw ruimtelijke wensen vertaalt in mogelijkheden. Hij verbindt esthetiek aan comfort. Hij let op de juiste prijs-kwaliteit verhouding. Met zijn resultaat stelt hij u niet alleen tevreden maar zal u ook aangenaam verrassen.Persoonlijk stelt hij zich als architect, ontwerper en ingenieur tot doel om voor cliënt en samenleving tot een inspirerende en blijvend duurzame omgeving te komen.

Bastiaan Knuijt is oprichter en eigenaar van BASTIAAN architect & consult. Englisch | more->

 

 

Bastiaan studeerde cum laude af aan de TU Delft. Op grond van zijn innovatieve werk werd hij door de Japanse architect Shoei Yoh uitgenodigd om zijn team in Japan te versterken. Hij werkte mee aan het onderzoek naar interactief crystal liquid glas voor de NASA Spaceshuttle en ontmoette zo ook Neil Amstrong. Zijn buitenlandse avontuur werd verrijkt met werkzaamheden op het gebied van hoogbouw voor Norman Foster Associates in Hong Kong en een project in de museumwereld voor Richard Meier & Partners in New York.

De praktijk van Bastiaan Knuijt bestaat al sinds 1987. In die 30 jaar is een grote verscheidenheid aan werk voorbij gekomen en succesvol opgeleverd.

De opdrachten zijn in grote lijnen in 4 groepen in te delen:

  • bouw- en ontwerpgerelateerde opdrachten, veelal inclusief projectmanagement
  • consultancy opdrachten, zoals toetsingen of haalbaarheidsanalyses van (potentiële) bouwlocaties en transformaties
  • energie gerelateerde opdrachten, transities van Stad, Dorp, Industrie en OmmeLand
  • opdrachten op het gebied van ICT, innovatie en nieuwe technologie in combinatie met design

 

Onderdeel van zijn werk is ook deelname aan diverse commissies, toezicht, bestuur, advies en gastonderwijs. Commissies op het gebied van bijvoorbeeld Kunst, Welstand & Monumenten en Ruimtelijke Kwaliteit (Q-team, Consultatieteam). Onderwijs aan de Academie van Bouwkunst te Amsterdam, TU-Delft en Hogeschool van Amsterdam. Hij doet zelf ook onderzoek naar onder andere de invloed van ruimte (kleur, beweging, geluid en licht) op onder meer Alzheimer patiënten.

Bastiaan Knuijt maakt graag gebruik van archetypen uit de architectuur, natuur en economie. ‘De traditie als transitie’ is dan ook als een rode draad in zijn werk terug te lezen.

Call Now Button
error: Content is protected !!