Bastiaan Knuijt architect | ontwerper | ingenieur.

Bastiaan studeerde, in 1986, cum laude af aan de TU Delft. Op grond van zijn innovatieve inzichten werd hij, tijdens zijn studie, door de Japanse architect Shoei Yoh uitgenodigd om zijn team in Japan te versterken. In 1984 werd hij betrokken bij het parametrisch ontwerpen in samenhang met complexe computersimulaties, hij werkte o.a. mee aan het onderzoek naar interactief crystal liquid glas voor de NASA Spaceshuttle en ontmoette zo ook Neil Armstrong. Zijn buitenlandse avontuur werd verrijkt met werkzaamheden op het gebied van hoogbouw voor Norman Foster Associates in Hong Kong en een project in de museumwereld voor Richard Meier & Partners in New York.

Bastiaan Knuijt is oprichter en eigenaar van BASTIAAN architect & consult. Englisch | more->

 

 

De praktijk van Bastiaan Knuijt bestaat sinds 1987. In die 34 jaar is een grote verscheidenheid aan werk voorbij gekomen en succesvol opgeleverd.

De opdrachten waar aan gewerkt wordt zijn in grote lijnen 4 groepen in te delen:

  • ontwerp- bouwgerelateerde opdrachten, veelal inclusief projectmanagement
  • consultancy opdrachten, zoals toetsingen of haalbaarheidsanalyses van (potentiële) bouwlocaties en transformaties
  • energie gerelateerde opdrachten, transities van Stad, Dorp, Industrie en OmmeLand
  • opdrachten op het gebied van ICT, innovatie en nieuwe technologie in combinatie met design

Onderdeel van zijn werk is ook deelname aan diverse commissies, toezicht, bestuur, advies en gastonderwijs. Commissies op het gebied van bijvoorbeeld Kunst, Welstand & Monumenten en Ruimtelijke Kwaliteit (Q-team, Consultatieteam). Gast-Onderwijs aan de Academie van Bouwkunst te Amsterdam, TU-Delft en examencie Hogeschool van Amsterdam.

Erkend onafhankelijk adviseur Second Opinion inzake ruimtelijke kwaliteit. Onderzoek is een onderdeel van zijn praktijk, de invloed van ruimte (maat en schaal versus kleur, beweging, geluid en licht) op onder meer Alzheimer patiënten is daar een voorbeeld van.

Bastiaan Knuijt maakt graag gebruik van archetypen uit de architectuur, natuur en economie. ‘De traditie als transitie’ is dan ook als een rode draad in zijn werk terug te lezen.

Call Now Button
error: Content is protected !!