Bastiaan Knuijt architect | ontwerper | ingenieur.

Bastiaan studeerde cum laude af aan de TU Delft. Op grond van zijn innovatieve inzichten en vermogen om bestaande patronen te herdefiniëren naar onderscheidende combinatie-projecten, (zon/water/cel-energy, ciculair-CO2.neutral ontwerpen en drager-inbouw methodieken) werd hij, tijdens zijn studie, door de Japanse architect Shoei Yoh uitgenodigd om zijn team in Japan te versterken. Hij werd betrokken bij het parametrisch ontwerpen, hij werkte o.a. mee aan het onderzoek naar interactief crystal liquid glas voor het MoMa in New York en het Louvre in Parijs. Zijn buitenlandse periode werd verrijkt met werkzaamheden op het gebied van hoogbouw voor Norman Foster Associates in Hong Kong en een project in de museumwereld voor Richard Meier & Partners in New York.

Bastiaan Knuijt is oprichter en eigenaar van BASTIAAN architect & consult. Englisch | more->

 

 

De praktijk van Bastiaan Knuijt bestaat sinds 1987. In die 37 jaar is een grote verscheidenheid aan werk voorbij gekomen en succesvol opgeleverd.

De opdrachten waar aan gewerkt wordt zijn in grote lijnen in 5 groepen in te delen:

  • ontwerp- interieur- en bouwgerelateerde opdrachten, veelal inclusief project- en procesmanagement
  • herbestemming, revitalisatie en transformatie projecten
  • consultancy opdrachten, zoals toetsingen of haalbaarheidsanalyses van (potentiële) bouwlocaties
  • energie gerelateerde opdrachten, transities van Stad, Dorp, Industrie en OmmeLand
  • opdrachten op het gebied van innovatie, generatie- & demografie ontwikkeling en nieuwe technologie.

Onderdeel van zijn werkervaring, door de tijd heen, zijn deelnames aan diverse commissies, toezicht, bestuur, advies en gastonderwijs. Commissies op het gebied van bijvoorbeeld Kunst, Welstand, Monumenten en Ruimtelijke Kwaliteit (Q-team, Consultatieteam), Gast-Onderwijs aan de Academie van Bouwkunst te Amsterdam, TU-Delft en examencie Hogeschool van Amsterdam zijn hier voorbeelden van.

Erkend onafhankelijk adviseur Second Opinion inzake ruimtelijke kwaliteit. Onderzoek is een onderdeel van zijn praktijk, de invloed van ruimte (maat en schaal versus kleur, beweging, geluid en licht) op de eigenschappen van gedragsverandering, is daar een voorbeeld van.

 

error: Content is protected !!
Call Now Button